Ja podem caminar per la ciutat ibèrica més gran de Catalunya de fa 2.000 anys amb la recreació en modelat 3D i realitat virtual gràcies al programa Patrimoni en Acció:

El jaciment ibèric del Puig de Sant Andreu d’Ullastret (Baix Empordà) està considerat la ciutat ibèrica més gran de Catalunya d’aquella època. A banda del Puig, la ciutat ibèrica d’Ullastret tenia un segon assentament molt proper, el que ara coneixem com l’Illa d’en Reixac, situat al mig d’un estany de grans dimensions.

S’ha realitzat una recreació en 3D que permet que la creació d’experiències immersives. Ja hi ha una primera experiència disponible per a ulleres HTC Vive que actualment es mostra en congressos especialitzats del sector. A més, aquest estiu estarà disponible al jaciment d’Ullastret una sala immersiva per apropar els resultats d’aquesta recerca al públic visitant. Més endavant es desenvoluparan altres aplicacions, tant de visita al jaciment com recursos pedagògics per a les escoles, sempre partint de la possibilitat que ofereix aquest model de caminar pels carrers, entrar a les cases i descobrir les històries de la ciutat ibèrica de forma directa i personal.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUpon