Fa poques setmanes Greenpeace va fer pública la seva última campanya Voces por el Ártico per conscienciar i demanar la protecció de l’Àrtic. La imatge és impactant i preciosa: un pianista i un piano de mitja cua al bell mig dels glaciars demostrant el poder evocatiu de la música i el seu complement perfecte, el silenci de la natura només trencat pel so del glaç que es desprèn… Espectacular!

El pianista i compositor italià Ludovico Einaudi va interpretar la peça composta especialment per a la ocasió Elegy for the Artic  sobre una plataforma flotant al mig de l’oceà Àrtic, davant de la glacera Wahlenbergbreen a les Svalbard. Només veure ni més ni menys que un Steinway flotant entre icebergs em fa obrir la boca d’admiració! El vaixell de Greenpeace el va portar des d’Alemanya i no sé com s’ho varen fer per afinar-lo, ja que les condicions d’humitat i fred no ho deurien posar fàcil, però tot l’esforç ha valgut la pena. Un vídeo per recordar durant molt de temps i conscienciar alhora.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUpon