Banc Sabadell, en el 130è aniversari de la seva creació, va promoure aquesta flashmob amb la participació de més de 40 músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès(OSV) i més de 60 cantants del Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell, la Coral Belles Arts i els amics del Cor Lieder Camera.

Una “estàtua humana” vestida de jaqué i amb l’ajuda d’un violoncel cobra vida quan una nena diposita una moneda en el barret que té davant i comença a tocar les primeres notes de l’últim moviment de la Novena Simfonia de Beethoven, l’Ode an die Freude. A poc a poc un baix, dues violes, un fagot, diferents instruments de corda i de vent van acostant i sumant-se a l’actuació. Un cop formada l’orquestra i procedents de diferents zones de la plaça i dels carrers envoltants, van apareixent els membres dels cors afegint-se a l’actuació.

El resultat: un miniconcert en directe, al carrer, original i irrepetible.

Aquesta flashmob amb gairebé 60 milions de visionats a la xarxa, està considerada una de les més exitoses i emotives a nivell mundial. Cada vegada que la veig no puc evitar començar a cantar la novena, cosa que ja he fet en alguna ocasió amb l’OSV…

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUpon